niedziela, 27 czerwca 2021

Niedzielne śniadania - Jajecznica z grzankami czosnkowymi i sałatką

 

Bardzo dawno nie było propozycji śniadań, mimo, że to lubiany i przez moich gości na blogu i przeze mnie cykl. Dziś troszkę się zrehabilituję i zaproszę na klasyczną jajecznicę na maśle,  dziś wersja ze szczypiorkiem. Do tego grillowane bagietki z masłem czosnkowym i sałatka z rukoli, roszponki i pomidorów, posypana pestkami słonecznika i skropiona sosem winegret.




Masło czosnkowe - do miękkiego masła wciskam 2 ząbki czosnku i dodaję posiekany koperek i pietruszkę, solę i dokładnie mieszam, żeby dodatki ładnie połączyły się z masłem. Smaruję masą pokrojoną bagietkę i na grill lub opiekacz.





Sałaty z mojego ogródka, uwielbiam <3 Do tego odrobina sosu winegret, który robię z dodatkiem miodu - olej, odrobina wody, sok z cytryny, miód, sól, troszkę musztardy. Dokładnie wymieszać i gotowe. Zawsze robię słoiczek, stawiam do lodówki i mam pod ręką w każdej chwili, gdy jest potrzebny :)





Bardzo jestem ciekawa, co dziś u Was gościło na niedzielne śniadanie :))


Pozdrawiam ciepło i do napisania <3