Dziś zapraszam na śniadanie w postaci smakowitej owsianki :D
Bardzo lubimy owsianki i jaglanki pod różną postacią, więc często je robię.
Wcześniej proponowałam pyszny pudding jaglany TU
A dziś dla odmiany owsianka. Pyszna, pożywna, wartościowa i błyskawiczna do przygotowania :))
Płatków używam i zwykłych i tych błyskawicznych, zależy jakie akurat kupię :)
Płatki owsiane błyskawiczne zalewam wrzątkiem, przykrywam talerzykiem i zostawiam na 10-15 min. żeby napęczniały i zmiękły.
A te zwykłe po zalaniu wrzątkiem podgotowuję ok 5 minut i pozostawiam pod przykryciem na kilkanaście minut.
W miseczce rozgniatam banana ( lub uprażone jabłko - też pysznie ), dodają nasączone płatki, dokładnie łączę.
Podaję z dowolnymi owocami.
Dziś, poza bananem i czereśnią, porzeczka i borówka prosto z krzaczka :D
Do płatków można dodać również jogurt naturalny i łyżeczkę miodu :D
Latem korzystam z dobrodziejstwa świeżych owoców, a zimą owsianka świetnie smakuje z suszonymi owocami - morelami, śliwkami, rodzynkami, sezamem, orzechami wszelakimi i pestkami, których smak pięknie wydobywa krótkie podprażenie na suchej patelni :D
Latem korzystam z dobrodziejstwa świeżych owoców, a zimą owsianka świetnie smakuje z suszonymi owocami - morelami, śliwkami, rodzynkami, sezamem, orzechami wszelakimi i pestkami, których smak pięknie wydobywa krótkie podprażenie na suchej patelni :D
Lubicie owsianki ? W jakiej wersji smakują Wam najbardziej ?
Pięknego tygodnia i do napisania <3 <3 <3