Dziś dla odmiany nie niedzielne śniadanie, a niedzielny podwieczorek ;)
Przychodzę z pyszną czekoladową szarlotką , z czekoladowym budyniem i kokosową bezą.
Pyyyycha <3
Jabłka z cytrynowym kisielem, cudnie się komponują z czekoladowymi smakami :)
Przepis bardzo prosty :)
* 2 szkl mąki pszennej
* 1/3 szkl ciemnego kakao bez cukru
* 1 masło
* 4 żółtka
* 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
* 3/4 szkl cukru pudru
* cukier waniliowy
Wszystkie składniki zagnieść, 2/3 ciasta wykleić blachę, 1/3 schować do lodówki
* 1/3 szkl ciemnego kakao bez cukru
* 1 masło
* 4 żółtka
* 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
* 3/4 szkl cukru pudru
* cukier waniliowy
Wszystkie składniki zagnieść, 2/3 ciasta wykleić blachę, 1/3 schować do lodówki
...................................................................................
* 2 kg jabłek- obrać, pokroić na 4, a następnie w plasterki
* 2/3 szkl cukru
* 2 cytrynowe kisielki
Jabłka zasypać cukrem i kisielem, wymieszać, pozostawić aby puściły sok ( nie zlewać)
* 2 kg jabłek- obrać, pokroić na 4, a następnie w plasterki
* 2/3 szkl cukru
* 2 cytrynowe kisielki
Jabłka zasypać cukrem i kisielem, wymieszać, pozostawić aby puściły sok ( nie zlewać)
.....................................................................
* 2 budynie czekoladowe
*3 szkl mleka
* 1 czubata łyżka kakao bez cukru
* 4 łyżki cukru
Ugotować budyń
..........................................................................................
* 4 białka
* 3/4 szkl cukru
* 200 g wiórków kokosowych
Ubić białka z odrobiną soli i cukrem na sztywno, gdy piana będzie sztywna wsypać wiórki i dokładnie, ale delikatnie wymieszać
Formę wylepić 2/3 ciasta, posypać tartą bułką, wyłożyć jabłka, na jabłka wyłożyć gorący budyń, pokryć pianą z wiórkami, na wierzch zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec około 1 godziny w 180 * C.
Ubić białka z odrobiną soli i cukrem na sztywno, gdy piana będzie sztywna wsypać wiórki i dokładnie, ale delikatnie wymieszać
Formę wylepić 2/3 ciasta, posypać tartą bułką, wyłożyć jabłka, na jabłka wyłożyć gorący budyń, pokryć pianą z wiórkami, na wierzch zetrzeć na tarce resztę ciasta. Piec około 1 godziny w 180 * C.
Życzę Wam pięknego tygodnia, ze wspaniałą pogodą <3
Agness :)
Ależ niezwykłe połączenie:-) Po prostu trzeba przepis wypróbować:-)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko:-)))
Anitko, jest naprawdę pyszne, polecam. Cudnie komponują się jabłka, cytrynowy posmak z kisielku i czekoladowe tony :)
UsuńBuziaki serdeczne <3
Wygląda bardzo smakowicie, więc pewnie wypróbuję, bo uwielbiam cista z jabłkami. Sęrdeczności ślę :-)
OdpowiedzUsuńAniu, koniecznie daj znać jak smakuje :)
UsuńBuziaki serdeczne <
Takiej szarlotki jeszcze nie jadłam. Wygląda przepysznie kochana.
OdpowiedzUsuńŚlę całuski:)
Natalko, polecam, jest naprawdę pyszna :)
UsuńRównież przesyłam uściski <3
Ciekawe połączenie i nie omieszkam wypróbować! Pozdrawiam serdecznie i dobrego tygodnia życzę ❤
OdpowiedzUsuńElu bardzo dziękuję i Tobie również dobrego tygodnia :)
UsuńPozdrawiam ciepło :)
Uuu pyszności jak zawsze serwujesz :-) równie udanego, pięknego tygodnia życzę :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńAgatko dziękuję i Tobie również pięknego tygodnia :) Buziaki <3
UsuńZachwycam się! Zdjęciami, widokiem, estetyką i tymi pysznościami! <3
OdpowiedzUsuńBaaaardzo Ci dziękuję <3
UsuńPozdrawiam serdecznie :)
Agnieszko, piękne zdjęcia i świetny przepis. Jutro zrobię, bo dziś przywiozłam od szwagierki pachnące, jesienne jabłka.
OdpowiedzUsuńBardzo polecam, szarlotka naprawdę pyszna :)
UsuńCzy pod tym nickiem kryje się Justyna ? :)
Pyyyysznie wyglada🍰
OdpowiedzUsuńPyyyysznie wyglada🍰
OdpowiedzUsuńPyyyysznie wyglada🍰
OdpowiedzUsuńDzięki, szarlotka naprawdę jest smakowita :)
UsuńŚwietnie skomponowane składniki. Twoje propozycje zawsze wychodzą, więc i tym razem na pewno spróbuje.
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło <3 Szarlotka naprawdę jest pyszna, bardzo polecam :)
UsuńUściski serdeczne <3
O rany, jak żyć z takimi widokami, na widok których cieknie ślinka? Jak się trzymać diety? ;-) Dzięki za przepis, łączy wszystko co lubię :-) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńOj tak, dieta to niełatwa sprawa ;)
UsuńRównież ciepło pozdrawiam <3
przepysznie to wygląda!
OdpowiedzUsuńDzięki, szarlotka naprawdę jest bardzo smakowita :)
UsuńU Ciebie jak zwykle prześlicznie i pysznie! Szkoda tylko że nie da się tak też przesyłać zapachów :) A szarlotki muszę koniecznie spróbować, bo ma w sobie wszystko co bardzo lubię :) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :) Przepis naprawdę polecam, szarlotka jest przepyszna, cudnie się ze sobą komponują te wszystkie smaki :)
UsuńRównież serdecznie pozdrawiam :)
Tak rewelacyjnie wygląda, że muszę ją zrobić. Do pieczenia nie mam smykałki, ale do tej pory wypróbowałam Aga Twoje dwa przepisy: na babeczki cytrynowe i sernik pod kokosowa pierzynką i... oba świetne! A w skrzyneczce mam pełno antonówek, więc będzie ciasto:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Izuś bardzo się cieszę :) Mam nadzieję, że i szarlotka Ci zasmakuje, jest naprawdę pyszna :)
UsuńBuziaki serdeczne <3
I kolejny wspaniały przepis, ciasto wygląda bardzo pysznie, wszystkie Twoje przepisy rzetelnie notuję, wyjdzie z tego niezła książka kucharska :-)
OdpowiedzUsuńUściski
Justynko, nawet nie wiesz jak się cieszę, że przepisy pasują Ci :)
UsuńBuziaki serdeczne <3
Wszystko, co lubię. Wygląda przepysznie. Notuję i wypróbuję niebawem. Dziękuję bardzo. Serdecznie pozdrawiam:):):):):)
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że Ci zasmakuje :)
UsuńŚciskam serdecznie <3
Pozwolę się poczęstować kawałeczkiem :) Dzięki za przepis Aguś :)
OdpowiedzUsuńReniu, bardzo proszę :) Buziaki <3
UsuńTo musi być pyszne! Szarlotka chodzi za mną od dłuższego czasu :)pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuńJest naprawdę pyszna. Wspaniale się komponują kwaskowate jabłka i cytrynowy kisiel, z czekoladowymi smakami i słodyczą bezy kokosowej :)
UsuńUściski serdeczne <3
Dobrze, że wróciłaś - mogę znów wpadać na coś słodkiego i kawusię :))
OdpowiedzUsuńUściski :))
Madziu, mam nadzieję, że już uda mi się bywać regularniej. Jakoś od dłuższego czasu doba ma zbyt mało godzin...
UsuńBuziaki serdeczne <3
Przepis zabieram .Sobotę upiekę. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńPrzepis zabieram .Sobotę upiekę. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMałgosiu cieszę się, daj znać jak smakuje :)
UsuńRównież ciepło pozdrawiam <3
Ale pyszności:-) Niesamowite zestawienie smaków, muszę wypróbować Twój przepis!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło
Kochana, bardzo polecam, naprawdę fajnie smakuje :)
UsuńUściski serdeczne <3
Bardzo dziękuję :) Kubkom i filiżankom nie jestem w stanie się oprzeć ;)
OdpowiedzUsuńale pysznie ,przepis skradnę od razu:)buziaki
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że przypadł Ci do gustu i mam nadzieję, że zasmakuje :)
UsuńBuziaki serdeczne <3