Dziś pokażę kolejny tort, robiłam go w prezencie urodzinowo-rocznicowym:))
Tort przełożony 3 kremami - truflowym, michałkowym i z białej czekolady. W białej czekoladzie zatopiona była żelka truskawkowa, w michałkowym chrupiące czekoladowe kuleczki, a pod każdym z kremów skryła się truskawkowa frużelina :)) Ciasto, to mocno czekoladowy biszkopt na oleju.
A mnie aż palce świerzbią i już bym robiła kolejny torcik ;)))
Piekny.
OdpowiedzUsuńDziękuję Agnieszko <3
UsuńCudny. Patrzę i zastanawiam się jaki trzeba mieć talent, by zrobić coś tak pięknego, subtelnego i smacznego. Gratuluję Ci. Jesteś obdarzona wieloma talentami. Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńKochana, dziękuję Ci bardzo za takie ciepłe słowa, jest mi ogromnie miło <3 <3 <3
UsuńUściski serdeczne :))
Wow! Coś pięknego! Baaardzo wysoka półka, szczerze podziwiam.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za miłe słowa <3 :))
UsuńJesteś i piękna i bardzo zdolna.To takie kulinarne dzieło sztuki.Serdecznie Cię pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNiesamowicie mi miło, bardzo dziękuję i również pozdrawiam serdecznie <3 :))
UsuńPodziwiam! To prawdziwe Mistrzostwo! :-)))
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo kochana <3
UsuńCudowny! Masz talent do tortów wśród innych talentów. Oglądam już któryś Twój tort i jestem w nieustającym zauroczeniu.
OdpowiedzUsuńAniu, jest mi naprawdę bardzo miło, dziękuję kochana <3
Usuńto wręcz wygląda jak dzieło sztuki :o
OdpowiedzUsuńOlu, bardzo mi miło, dziękuję serdecznie <3
UsuńNie dość że wygląda jak dzieło sztuki to jeszcze aż do mnie pachnie czekoladą:))))
OdpowiedzUsuńBożenko, oj tak, czekoladowy był mocno :)))
UsuńDziękuję kochana <3
Wybitny tort. Zazdroszczę talentu. Chciałabym umieć takie cudowności.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, miło mi niesamowicie :***
UsuńAleż on piękny i jaki smaczny, te kremy i żelka - marzenie :) chciałabym piec takie piękności :) podziwiam - to prawdziwy talent
OdpowiedzUsuńJustynko, bardzo dzięęękuję <3
UsuńAgness, podziwiam Twój talent do wypieków!
OdpowiedzUsuńTort prezentuje się wspaniale i wygląda niesamowicie smakowicie!
Ach, jakże uwielbiam takie słodkości ;-))
Pozdrawiam ciepło!
Anita
Anitko, bardzo dziękuję kochana i również pozdrawiam Cię serdecznie <3
UsuńNie wiem czy to jeść czy podziwiać, to prawdziwe cudo! Naprawdę aż szkoda zjeść! Gratuluję talentu cukierniczego, jestem pełna podziwu <3
OdpowiedzUsuńMiło mi niesamowicie, bardzo dziękuję <3 :)))
UsuńJa tutaj widzę już cukiernictwo pierwszej klasy. Piekny tort i naprawdę chylę czoła. Respect, jak mawiają Anglicy 😀⭐⭐⭐
OdpowiedzUsuńViolu, jesteś niesamowicie miła, bardzo dziękuję <3 :D
UsuńO rany, daj kawałek:D Robisz prawdziwe słodkie dzieła sztuki!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie znad filiżanki kawy :)
Kochana, wpadaj już kroję... a nawet dobrą kawkę dołożę do pełni szczęścia <3
UsuńI ja pozdrawiam Cię serdecznie :D
Ależ ten tort piękny. Poziom naprawdę jak w hollywoodzkim filmie. Smak mogę sobie niestety tylko wyobrazić :)
OdpowiedzUsuńKochana, bardzo dziękuję za takie miłe słowa :***
UsuńMałe słodkie arcydzieło. Mój Syn wyjadał by żelkę truskawkową.
OdpowiedzUsuńKochana, nałożę mu podwójną porcję żelki <3 Zawsze robię więcej :)))
UsuńNo obłęd :)
OdpowiedzUsuńDziękuję kochana :***
UsuńPiękny aż żal go zjadać. Lubię torty ale nie umiem ich piec. :)
OdpowiedzUsuńLucynko, tak naprawdę zrobienie tortu nie jest wcale trudne, tylko bardzo, bardzo pracochłonne. Trzeba przeznaczyć na to 3 dni ;)))
UsuńTo nie tort. To dzieło sztuki.
OdpowiedzUsuńEwuniu, dziękuję bardzo, bardzo mocno :***
UsuńPrzepiękny !!! Aż szkoda go jeść, aby szybko nie znikł.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Aniu, już nie ma po nim śladu :))) Znikł szybko, ale dał wiele radości i smakowo i wizualnie, osobie, która została nim obdarowana :D A to dla mnie największa przyjemność :))
UsuńTez czasem piekę torty biszkoptowe ale takie do jedzenia a nie podziwiania, bo takiego cudnego nie dałabym tknąć, tyle pracy by napełnić brzuch. Ale tak jest właściwie z wszystkimi frykasami, z pracochłonnymi zupami, z mięsami w sosach, nadziewanymi warzywami ... Trzeba kochać gotować by radość ze smakowania przeważała nad żalem ze znikaniem wypieszczonej potrawy.
OdpowiedzUsuńKrysiu, ten tort jest jak najbardziej do jedzenia... to znaczy był, bo już śladu po nim nie ma, no chyba tylko na zdjęciach :) Muszę Ci powiedzieć, że mi ogromną frajdę sprawia dekorowanie, chyba nawet największą ;))) Ale Ty wiesz, że ja już tak mam, kocham upiększać swój świat :))) Biżuteria, wianki, dekoracje, ogród... no i w końcu jedzenie, które chcę, żeby też było w miarę możliwości piękne. Po prostu sprawi mi to ogromną frajdę :)) A jeśli smakuje moim bliskim, i przyjaciołom, których uwielbiam karmić, to już w ogóle pełnia szczęścia ;))
UsuńBoski tort ❤
OdpowiedzUsuńKinga, bardzo dziękuję <3 :*
UsuńJestem wzrokowcem i najpierw jem oczami więc tort przepiękny ale widzę że i smakowity. Brawo!.
OdpowiedzUsuńAlu, smakował naprawdę fajnie :))) Dziękuję kochana <3
UsuńTo jest arcydzieło!
OdpowiedzUsuńMiłeczko, bardzo dziękuję kochana <3
UsuńTen tort to mistrzostwo Aguś. Każdy szczegół dopracowany. Widać że sporo pracy Cię kosztował, ale efekt niesamowity.
OdpowiedzUsuńReniu, pracy przy torcie faktycznie jest sporo, ale powiem Ci szczerze, że ja to uwielbiam. A wykańczanie i dekoracja, to największa frajda :))
UsuńDawno nie widziałam piękniejszego tortu. Cudo :))
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak bardzo jest mi miło, dziękuję <3
UsuńŁał... wspaniały, jak z luksusowej cukierni. Pięknie go ozdobiłaś kwiatami. Super!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Aniu, bardzo się cieszę, że podoba Ci się, dziękuję <3
UsuńWygląd pięknie a po przekrojeniu tak obłędnie, że mogłabym zjeść telefon;) bardzo smakowicie wygląda, świetna robota:)
OdpowiedzUsuńKochana, bardzo dziękuję. Musze przyznać, ze smakował naprawdę nieźle ;)))
UsuńO Boże! Arcydzieło cukiernicze.
OdpowiedzUsuńPrzesyłam serdeczności:)
Niesamowicie mi miło, bardzo dziękuję <3 <3 <3
UsuńŚciskam serdecznie :)
Piękny tort. Na pewno był pyszny :)
OdpowiedzUsuńAle fajne kolory, Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSą takie programy telewizyjne Canal+ Kuchnia i Food Network gdzie cukiernicy rywalizując przygotowują takie cuda, mogłabyś spokojnie stanąć do konkurencji z nimi.
OdpowiedzUsuń